Εύκολες συνταγές

Συνταγή Mini Cake με σπανάκι – Συνταγές κέικ – Πρακτικές συνταγές

Συνταγή μίνι κέικ με σπανάκι – Συνταγές κέικ – Πρακτικές συνταγές

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να πάρετε μια απολαυστική και υγιεινή απόλαυση με αυτή τη συνταγή Mini Cake με σπανάκι. Αυτά τα χαριτωμένα και γευστικά κέικ είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για μια φανταχτερή συγκέντρωση είτε για ένα απλό brunch με φίλους. Ο συνδυασμός σπανακιού και κέικ μπορεί να ακούγεται αντισυμβατικός, αλλά πιστέψτε με, είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στο γαστρονομικό παράδεισο!

Τα μίνι κέικ σπανακιού είναι υγρά, τρυφερά και γεμάτα με ζωηρό πράσινο χρώμα. Η προσθήκη σπανακιού όχι μόνο προσθέτει ένα ελκυστικό οπτικό στοιχείο αλλά επίσης ενισχύει τη θρεπτική αξία αυτών των λιχουδιών. Γεμάτα με βιταμίνες, μετάλλα και αντιοξειδωτικά, αυτά τα μίνι κέικ είναι μια απόλαυση χωρίς ενοχές που θα ικανοποιήσουν το γλυκό σας δόντι και θα θρέψουν το σώμα σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

250 g
Φρέσκο ​​σπανάκι, πλυμένο

200 g
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 g
Ζάχαρη

120 ml
Φυτικό λάδι

3
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα υπέροχα μίνι κέικ με σπανάκι, θα συνεχίσετε τα εξής:

  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Σπάτουλα
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Μίνι φορμάκια για κέικ ή φορμάκια για μάφιν

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (180°C) και βάλτε τις φόρμες για μίνι κέικ ή στρώστε τις φόρμες για χάρτινη επένδυση.
2. Σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε το φρέσκο ​​σπανάκι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήστε στην άκρη.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
4. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το φυτικό λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
5. Προσθέστε σταδιακά το συνδυασμό των αυγών στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6. Διπλώνουμε απαλά τον πουρέ από σπανάκι μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το κουρκούτι.
7. Ρίξτε τη ζύμη στις προετοιμασμένες φόρμες για μίνι κέικ ή φορμάκια για μάφιν, γεμίζοντας το καθένα περίπου στα τρία τέσσερα.
8. Τοποθετήστε τα φορμάκια ή τα φορμάκια στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που κάνει στο κέντρο.
9. Μόλις ψηθούν, αφαιρούνται από το φούρνο και αφήστε τα μίνι κέικ να κρυώσουν στα φορμάκια ή τα φορμάκια για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσετε εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή Mini Cake με σπανάκι είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για το πλύσιμο και την επεξεργασία του σπανακιού, τη συλλογή και τη μέτρηση των συστατικών και την προετοιμασία του κουρκούτι. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 20-25 λεπτά, καθιστώντας τον χρόνο που χρειάζεται για αυτήν τη συνταγή περίπου 40-45 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή, μπορείτε εύκολα να κάνετε μερικές αντικαταστάσεις για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή. Ακολουθούν ορισμένες αλλαγές συστατικών που μπορείτε να κάνετε:

  • Αντικαταστήστε τα αυγά με αυγά λιναρίου ή σάλτσα μήλου. Για να φτιάξετε ένα αυγό λιναριού, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο με 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να πιει.
  • Αντικαταστήστε το εκχύλισμα βανίλιας με βάση τα γαλακτοκομικά με μια εναλλακτική λύση φιλική προς τους vegan ή χρησιμοποιήστε πάστα από κόκκους βανίλιας.
  • Αντί να χρησιμοποιήσετε κανονική λευκή ζάχαρη, επιλέξτε ένα vegan γλυκαντικό όπως ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι σφενδάμου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το σπανάκι έχει πλυθεί καλά πριν κάνετε πουρέ για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή τρίμμα.
– Φροντίστε να ανακατέψετε το σπανάκι μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές για να δείτε ομοιόμορφη κατανομή σε όλη τη ζωή του κέικ.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις ενωθούν τα υγρά και τα ξηρά συστατικά. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να γίνει σε πυκνά και σκληρά μίνι κέικ.
– δωρεάν εάν τα μίνι κέικ έχουν ετοιμαστεί βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρό ή με λίγα υγρά ψίχουλα είναι έτοιμα.
– Αφήστε τα μίνι κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσετε από τα φορμάκια ή τα φορμάκια για να μην κολλήσουν.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Παχιά
9g

Υδατάνθρακες
21g

Πρωτεΐνη
4g

Ίνα
2g

Βιταμίνη Α
40% DV

Βιταμίνη C
10% DV

Σίδερο
8% DV

*Σημείωση: Οι θρεπτικές αξίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις ποσότητες που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτά τα υπέροχα μίνι κέικ σπανάκι, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για μια νότα κομψότητα. Μπορείτε επίσης να βάλετε με μια κούκλα σαντιγί ή λίγο σάλτσα σοκολάτας για μεγαλύτερη παρακμή.

Ως εναλλακτικές επιλογές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα μίνι κέικ με μια δροσερή φρουτοσαλάτα, μια μπάλα παγωτό βανίλια ή ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ. Η ευελιξία αυτών των μίνι κέικ επιτρέπει ατελείωτες δυνατότητες σερβιρίσματος.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα (κάτι που είναι σπάνιο γιατί είναι τόσο νόστιμα!), μπορείτε να αποθηκεύσετε τα Mini Cakes με σπανάκι σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και δύο ημέρες. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Φροντίστε να τα φέρετε σε θερμοκρασία πριν τα σερβίρετε ξανά.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τ Mini Cakes με σπανάκι προσφέρουν μια σειρά βασικό από την υγεία χάρη στο συστατικό, το σπανάκι. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε σίδηρο και φυτικές ίνες. Προωθεί την υγιή πέψη, υποστηρίζει την υγεία των οστών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ενσωματώνοντας σπανάκι σε ένα κέικ, προσθέτετε μια θρεπτική πινελιά στο επιδόρπιό σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή Mini Cake με σπανάκι, μπορεί επίσης να σας αρέσει να εξερευνήσετε άλλα δημιουργικά επιδόρπια με βάση τα λαχανικά. Κάποιες παρόμοιες συνταγές για να δοκιμάσετε θα μπορούσαν να είναι ψωμί από κολοκυθάκια, κέικ καρότου ή μπράουνις με παντζάρια. Αυτές οι συνταγές δείχνουν πώς τα λαχανικά δεν μπορούν να προσθέσουν υγρασία, γεύση και θρεπτική αξία στα αρτοσκευάσματα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Mini Cake με σπανάκι εμπνεύστηκε από τις καινοτόμες γαστρονομικές δημιουργίες διάσημων σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi και ο Joy Wilson (γνωστός και ως Joy the Baker). Το πάθος να συνδυάζουν απροσδόκητα συστατικά και να τους έχουν μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά χρησίμευσε ως καταλύτης για αυτή τη νόστιμη και θρεπτική απόλαυση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button