Εύκολες συνταγές

Κακάο Φουντούκι Top Cake Making – Εύκολες Συνταγές Κέικ – Πρακτικές Συνταγές

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις παραδεισένιες γεύσεις ενός Top Cake με φουντούκι κακάο! Αυτό το εύκολο στην παρασκευή κέικ θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες με το πλούσιο κακάο και την ακαταμάχητη καλοσύνη του φουντουκιού. Με την υγρή και τρυφερή του ψίχα, αυτό το κέικ είναι μια τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση. Είτε είστε λάτρης του ψησίματος είτε αρχάριος, αυτή η πρακτική συνταγή θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα, εξασφαλίζοντας νόστιμα αποτελέσματα κάθε φορά.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

¾ φλιτζάνι
Άγλυκο κακάο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Γάλα

½ φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

2
Μεγάλα αυγά

2 κουταλιές της σούπας
Εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι
Βραστό νερό

1 φλιτζάνι
Ψιλοκομμένα φουντούκια

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο κέικ με φουντούκι κακάο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Δύο μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης

Όσο για τα υλικά, μαζέψτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κρυσταλλική ζάχαρη, σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι, γάλα, φυτικό λάδι, μεγάλα αυγά, εκχύλισμα βανίλιας, βραστό νερό και ψιλοκομμένα φουντούκια. Αυτά τα συστατικά θα ενωθούν για να δημιουργήσουν έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων που θα δελεάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε το κάτω μέρος μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 9 ιντσών με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπήστε ή χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
3. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό έλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στο ξηρό μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να ενωθεί καλά.
4. Ρίξτε σταδιακά το βραστό νερό ενώ ανακατεύετε το κουρκούτι. Προσοχή γιατί το κουρκούτι θα είναι αραιό, αλλά αυτό θα συμβάλει στην υγρή υφή του κέικ.
5. Διπλώνουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια, κρατώντας μερικά για να γαρνίρουμε το πάνω μέρος του κέικ.
6. Ρίξτε τη ζύμη στην έτοιμη φόρμα του κέικ και πασπαλίστε από πάνω τα υπόλοιπα φουντούκια.
7. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
8. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ με κακάο φουντούκι είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, τη μέτρηση και την ανάμειξή τους για να δημιουργηθεί το κουρκούτι. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 30-35 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων η κουζίνα σας θα γεμίσει με τα υπέροχα αρώματα σοκολάτας και φουντουκιών.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα όταν φτιάχνετε αυτό το Top Cake με φουντούκι κακάο:
– Χρησιμοποιήστε αυγά και γάλα σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερη ανάμειξη με τα υπόλοιπα υλικά.
– Κοσκινίστε τη σκόνη κακάο πριν την προσθέσετε στο μείγμα για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
– Όταν διπλώνετε μέσα τα φουντούκια, μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι για να διατηρήσει την ελαφριά υφή του.
– Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα για να μην κολλήσει.
– Φροντίστε να αφήσετε το κέικ να κρυώσει στο τηγάνι για λίγα λεπτά πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να μην σπάσει.

Τώρα, ας βουτήξουμε στις απολαυστικές γεύσεις αυτού του απολαυστικού κέικ με κακάο φουντούκι! Με την υγρή του ψίχα και την ακαταμάχητη επικάλυψη με ξηρούς καρπούς, αυτό το κέικ απολαμβάνετε καλύτερα συνοδευόμενο από ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή ένα δροσιστικό ποτήρι γάλα. Καλή όρεξη!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
3g

Χοληστερόλη
35 mg

Νάτριο
280 mg

Υδατάνθρακες
45 g

Ίνα
3g

Ζάχαρη
26g

Πρωτεΐνη
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση του κέικ με φουντούκι κακάο, μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να το περιχύσετε με μια πλούσια γκανάζ σοκολάτας. Αυτό θα προσθέσει επιπλέον γλυκύτητα και οπτική γοητεία. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε το κέικ με ολόκληρα ή θρυμματισμένα φουντούκια από πάνω για να αναδείξετε την υπέροχη γεύση του ξηρού καρπού.

Όταν σερβίρετε αυτό το λαχταριστό κέικ με φουντούκι κακάο, έχετε διάφορες εναλλακτικές πλευρές που μπορούν να συμπληρώσουν τις γεύσεις του. Μια κούκλα φρέσκια σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια θα δημιουργήσει μια απολαυστική αντίθεση με την πλούσια σοκολάτα και τη γεύση του κέικ. Τα φρέσκα μούρα, όπως τα σμέουρα ή οι φράουλες, μπορούν να προσθέσουν μια έκρηξη φρεσκάδας σε κάθε μπουκιά. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε το κέικ με λίγο σάλτσα καραμέλας για μια επιπλέον απολαυστική περιστροφή.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε το Cocoa Hazelnut Top Cake, πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:
– Εάν σκοπεύετε να καταναλώσετε το κέικ μέσα σε μία ή δύο ημέρες, μπορείτε να το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο ή καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη.
– Για μεγαλύτερη αποθήκευση, τοποθετήστε το κέικ στο ψυγείο. Βεβαιωθείτε ότι έχει καλυφθεί καλά για να μην στεγνώσει ή να απορροφήσει τυχόν οσμές από άλλα τρόφιμα.
– Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 4-5 ημέρες διατηρώντας τη φρεσκάδα και τη γεύση του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ το κέικ με φουντούκι κακάο είναι αναμφίβολα μια απόλαυση για τους γευστικούς κάλυκες σας, ας μην ξεχνάμε τα οφέλη των συστατικών του για την υγεία:

  1. Κάκαο σε σκόνη: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το κακάο σε σκόνη έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της υγείας της καρδιάς, η μείωση της φλεγμονής και η ενισχυμένη γνωστική λειτουργία.

  2. Φουντούκια: Αυτοί οι τραγανοί ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με υγιή λίπη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα φουντούκια μπορούν να συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς, να βοηθήσουν στην πέψη και να παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε και μαγνήσιο.

  3. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β12 και D, σελήνιο και χολίνη. Μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των μυών, τη λειτουργία του εγκεφάλου και να προάγουν τη συνολική υγεία.

  4. Γάλα: Το γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και απαραίτητων βιταμινών όπως η βιταμίνη D και η Β12. Βοηθά στην ενίσχυση των οστών, υποστηρίζει τη λειτουργία των μυών και προάγει τα υγιή δόντια.

Ενώ απολαμβάνετε αυτό το κέικ, απολαύστε τη γνώση ότι περιέχει συστατικά που μπορούν να προσφέρουν τόσο νοστιμιά όσο και πιθανά οφέλη για την υγεία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε το κέικ με φουντούκι κακάο, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε και αυτές τις παρόμοιες συνταγές:
– Μπράουνις σοκολάτας φουντουκιού
– Nutella Swirl Pound Cake
– Τάρτα σοκολάτας φουντουκιού
– Σοκολατένια Muffins φουντουκιού

Αυτές οι συνταγές μοιράζονται τον απολαυστικό συνδυασμό σοκολάτας και φουντουκιών, προσφέροντας διαφορετικές υφές και παρουσιάσεις για να ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτό το κέικ με κακάο φουντούκι προέρχεται από τον διάσημο σεφ ζαχαροπλαστικής, Pierre Hermé. Γνωστός για τους εξαίσιους γευστικούς του συνδυασμούς και την αφοσίωσή του στην ποιότητα, ο Pierre Hermé υπήρξε πρωτοπόρος στον κόσμο της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Οι δημιουργίες του έχουν συναρπάσει τους λάτρεις των γλυκών σε όλο τον κόσμο και αυτή η συνταγή αποτίει φόρο τιμής στο ταλέντο και την πείρα του.

Ενσωματώνοντας τις αγαπημένες γεύσεις κακάο και φουντουκιών σε αυτό το κέικ, γιορτάζουμε τη γαστρονομική κληρονομιά διάσημων σεφ όπως ο Pierre Hermé, που συνεχίζουν να μας εμπνέουν με τις καινοτόμες και λαχταριστές δημιουργίες τους.

Τώρα, μπείτε στην κουζίνα σας και αφήστε το άρωμα του κακάο και των φουντουκιών να γεμίσει τον αέρα καθώς ψήνετε αυτό το απολαυστικό κέικ με κακάο φουντούκι. Αγκαλιάστε τον εσωτερικό σας ζαχαροπλαστείο και απολαύστε τις γλυκές ανταμοιβές του γαστρονομικού σας αριστουργήματος. Καλό ψήσιμο! 🍰😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button